Pagina's

20-06-13

Pizza van speltbloem met een frisse salade


Benodigdheden:

Voor de bodem:

500 gram speltbloem
1 zakje droge gist
300 gram lauw water
2 theelepels zout
2 a 3 eetlepels olijfolie

Voor op de pizza:
- blikje tomatenpuree of pakje gezeefde tomaten.
- 1 ui
- half bakje kastanje champignons
- tomaat of kersentomaatjes
- 1 paprika
- blikje tonijn in water
- olijven
- kappertjes
- 1 pakje mozerella
- kaas snippers 
- peper en zout

Voor de Salade:

- Gemengde sla of rucola
- rode ui
- tomaat
- Komkommer
- olijven
- 2 eetlepels mosterd
- olijfolie (olijfolie met basilicum)
- Balsamico

Bereiding:
Roer de bloem, gist en het zout droog door elkaar. Voeg vervolgens de olie en het warme water toe. Goed kneden. Daarna in een glazen kom met folie ong. 40 minuten laten rijzen op een warme plaats. 
Snij ondertussen de ui, de champignons, komkommer en de tomaat in stukjes.
Maak de sla schoon en dep af met een theedoek. Vul een schaal met de sla.
Voeg er de gesneden ui, tomaat en komkommer aan toe.
Meng 2 eetlepels mosterd met een 2 lepels olijfolie en een lepel water. Doe er een eetlepel Balsamico en een beetje witte wijn azijn doorheen. Zout en peper na smaak toevoegen.
Vermeng dit met de sla en andere ingrediĆ«nten. 
Laat de tonijn uitlekken in een zeefje.
Haal het deeg uit de kom en rol het op een bakplaat. Smeer de tomatenpuree/saus met de bolle kant van een lepel over de deeg. Vul de pizzabodem met de ui, de champignons, stukjes tomaat etc. Verspreidt de kappertjes, de tonijn en scheur de mozzarella in stukjes en doe deze er ook overheen. Strooi de kaas er als laatst overheen. Op smaak brengen met peper en zout.
Het deeg over de plaat/platen verdelen. de bodem wordt goed gaar op een temperatuur van 230 graden, 15 tot 20 minuten. Afhankelijk van de dikte van de topping!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen