Pagina's

17-09-14

Pompoenbrood


Nu ik toch de pompoenen aan het oogsten ben, heb ik gelijk maar een brood gemaakt
van een kleine pompoen. Alle ingrediënten had ik in huis dus ik kon gelijk aan de slag.

Ingrediënten:
100 gram geroosterde pompoen
120 gram amandelmeel
3 eieren
1 eetlepel gesmolten kokosolie
1 theelepel vanillepoeder ongezoet
1 tl pakpoeder. Het liefst wijnsteenbakpoeder*
2 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel lijnzaad
1 theelepel kaneel
zeezout naar smaak

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 C
Snijd de pompoen, haal de pitten eruit. Leg de stukjes op een bakplaat en
rooster ze met wat kokosolie ± 30 minuten in de oven.
Doe daarna de geroosterde pompoen, vanillepoeder,eieren en kokosolie in de blender
en mix alles fijn. Schenk de inhoud van de blender in een kom en voeg de bakpoeder,pompoenpitten, lijnzaad, kaneel en zout toe. Roer met een spatel alles goed door elkaar.
Giet het mengsel in een ingevette bakvorm en bak het brood in 45 minuten gaar.

Tip: Zowel warm te eten als koud bij de koffie.

* Wijnsteenbakpoeder Vegetarisch rijsmiddel voor het bakken van taarten, cake en brood. 
In tegenstelling tot gist is er geen rijstijd, daarom is wijnsteenbakpoeder snel en makkelijk in gebruik.
Wijnsteenbakpoeder is bakpoeder met daarin een zuur verwerkt: wijnsteenzuur.
Door toevoeging van water wordt het wijnsteenbakpoeder ontleedt en hierbij
ontstaat o.a. koolzuurgas. Brood gemaakt met (wijnsteen)bakpoeder wordt beslagbrood genoemd.
Er ontstaat een brood met een dichte, vochtige textuur, die goed past bij noten,
zuidvruchten en groente en fruit.


Bron recept: Power Food/Rens Kroes


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen