Pagina's

16-09-14

Pompoensoep

Het is weer tijd voor de pompoen. Ik heb dit jaar een paar mooie exemplaren in mijn
moestuin groeien en de eersten zijn dan ook geoogst. 
Verheug me er dan ook op om er een heerlijke pompoensoep van te maken.

Ingrediënten:
1 pompoen (800 gr)
1 ui
eetlepel olijfolie 
1 liter groente bouillon (2 blokjes van Zonnatura)
1/2 tl komijn
2 blaadjes laurier
zout en peper
peterselie 

Bereiding:

Snij de pompoen in stukken en verwijder de schil en de pitten. Snij het vruchtvlees in stukken.
Pel en fruit 1 middelgrote (rode) ui in olijfolie en voeg in stukken gesneden oranje pompoen (ca 800 gr) toe. 
Bak de pompoen een beetje aan.
Schenk er ruim 1 liter  bouillon aan toe. Zorg dat de groenten goed onder staan. 
Voeg er de komijn, laurier aan toe en laat het geheel ± 40 min koken; roer regelmatig door.
Verwijder de laurier blaadjes en pureer de soep met een staafmixer.
Proef en breng op smaak met peper en zout. 
Peterselie in kleine stukjes hakken en erover strooien.

TIP: Voeg er eventueel wat room door of crème fraiche, maar ik vind het persoonlijk niet nodig en zijn dat extra calorieën.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen