08-10-2011

Spruitjes met tamme kastanjes


Ingrediënten 
voor 4 personen: 

750 gram spruitjes
350 gram verse kastanjes
25 gram boter
eventueel wat zout en nootmuskaat


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak met een scherp mes een inkeping in de platte kant van elke kastanje.
Bak de kastanjes in hun dop gedurende 20 minuten in de oven of kook ze in 15 tot 20 minuten gaar in een pannetje water met een beetje zout.
Pel dan de buitenste schil en het binnenste velletje eraf. Dit gaat het beste als de kastanjes nog warm zijn.
De spruiten schoonmaken en aan de onderkant inkruisen. (grote exemplaren in de lengte halveren).
Kook de spruitjes in 8 tot 10 minuten gaar en giet ze af. (Als u een halve ui meekookt, heeft u minder last van "spruitjeslucht").
Op hoog vuur de spruitjes, kastanjes en de boter goed verhitten, tot de boter is gesmolten.

Direct serveren.

1 opmerking:

  1. Wat een leuke blog Haikey, ik had toevallig gisteren een courgettesoepje gemaakt en ik ben van plan om is iets minder op de automatische piloot te gaan werken in de keuken en koken zonder pakjes en zakjes (E-nrs) Dus ik ga je volgen.

    Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen