Ik had nog wat citroenen liggen die echt nodig verwerkt moesten worden. Na wat zoeken
op het internet kwam ik dit recept tegen. Een iets ander recept is te vinden bij Paulien.
Ingrediënten:
200 gr bloem
3 gr baking soda (=zuiveringszout)
4 gr bakpoeder
3 eieren
220g kristalsuiker
40g boter op kamertemperatuur
1 tl citroenrasp
Het sap van 2 citroenen
130 ml zonnebloem olie
Snuf zout
op het internet kwam ik dit recept tegen. Een iets ander recept is te vinden bij Paulien.
Ingrediënten:
200 gr bloem
3 gr baking soda (=zuiveringszout)
4 gr bakpoeder
3 eieren
220g kristalsuiker
40g boter op kamertemperatuur
1 tl citroenrasp
Het sap van 2 citroenen
130 ml zonnebloem olie
Snuf zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de suiker en de boter.
Voeg de eieren, het citroensap en de citroenrasp toe.
Voeg nu de olie toe en mix het door elkaar.
Voeg de bloem, het bakpoeder, de baking soda en een snuf zout toe en klop er een egaal beslag van.
Bekleed een cakevorm met bakpapier of boter en giet het beslag in de vorm.
Bak de cake in ongeveer 45 minuten af.
De cake is klaar als een saté prikker er schoon en droog uit komt.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de suiker en de boter.
Voeg de eieren, het citroensap en de citroenrasp toe.
Voeg nu de olie toe en mix het door elkaar.
Voeg de bloem, het bakpoeder, de baking soda en een snuf zout toe en klop er een egaal beslag van.
Bekleed een cakevorm met bakpapier of boter en giet het beslag in de vorm.
Bak de cake in ongeveer 45 minuten af.
De cake is klaar als een saté prikker er schoon en droog uit komt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten