18-09-2014

Pasta met prei en zalm


Met een paar stengels prei uit de tuin ben ik gisteren naar huis gefietst. Ondertussen zat ik te bedenken wat ik ermee zal doen. Het leek me wel lekker om de prei te verwerken met pasta en zalm. 
Hieronder het recept.

Ingrediƫnten: (4 personen)
400 gram (spelt)pasta
200 gram gerookte zalm
500 gram prei 
olijfolie        
sap van een 1/2 citroen                        
3 eetlepels gehakte dille
theelepel gedroogde tijm optioneel
2 knoflook teentjes                                               
zout en peper                                       
200 ml geitenroom

Bereiden:
Was de prei goed af en snij in ringen. Dep de prei droog met een schone theedoek.
Pers de knoflook en doe een eetlepel olie in een pan. 
Voeg de knoflook, de in dunne ringen gesneden prei en de citroensap toe.
Kook ondertussen de pasta beetgaar in licht gezouten water. 
Roer de geitenroom door de prei en laat 5 minuten afgedekt op een zacht vuurtje garen. Voeg de dille toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de gekookte pasta over 4 borden. Serveer met de preiroom en als toef de in stukjes gesneden gerookte zalm.

TIP: Heb je geen geitenroom het gaat ook prima met kookroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten