20-03-2012

Broccoli Quiche

Ingrediënten 
voor 4 personen: 

1 pak Mix voor Quiche naturel
50 gr roomboter of margarine
500 gr broccoli
1 ui

75 gr Goudse belegen komijnekaas
75 gr Maaslander mild groen geel 
110 gr gemalen oude kaas
1,5 dl melk
3 eieren
eventueel wat zout en peper

Bereiden: 
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Taartbodem mete de mix (uit pak) en boter bereiden volgens de gebruiksaanwijzing.
Deeg 10 minuten laten rusten
Broccoli wassen in roosjes verdelen en ca. 2 minuten koken.
Komijnekaas en Maaslander in kleine blokjes snijden
Taartvorm invetten en bekleden met deeg.
Ui pellen en enkele minuten in beetje boter bakken
Broccoli, ui en kaasblokjes over de taartbodem verdelen.
germalen kaas erover strooien.
Saus maken van suasmix (pak). 
Melk, eieren over de vulling schenken. 
Taart in midden van de oven in ca. 45 minuten gaar bakken.

Lekker met tomaten salade
Direct serveren.

08-10-2011

Spruitjes met tamme kastanjes


Ingrediënten 
voor 4 personen: 

750 gram spruitjes
350 gram verse kastanjes
25 gram boter
eventueel wat zout en nootmuskaat


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak met een scherp mes een inkeping in de platte kant van elke kastanje.
Bak de kastanjes in hun dop gedurende 20 minuten in de oven of kook ze in 15 tot 20 minuten gaar in een pannetje water met een beetje zout.
Pel dan de buitenste schil en het binnenste velletje eraf. Dit gaat het beste als de kastanjes nog warm zijn.
De spruiten schoonmaken en aan de onderkant inkruisen. (grote exemplaren in de lengte halveren).
Kook de spruitjes in 8 tot 10 minuten gaar en giet ze af. (Als u een halve ui meekookt, heeft u minder last van "spruitjeslucht").
Op hoog vuur de spruitjes, kastanjes en de boter goed verhitten, tot de boter is gesmolten.

Direct serveren.

09-07-2011

Groente curry met kokosnoot

Ingredienten:
6 kleine uitjes
2 eetlepels geklaarde boter
5 okra's (Aziatische winkels)
1 aubergine
1 grote wortel
2 tomaten
240 gr basmatirijst

Voor de saus:
2 witte uien
1 lepel boter
stukje gember
teentje knoflook
1 koffielepel kerriepoeder
1/2 lepel fenegriek
1 koffielepel kurkuma
1/2 koffielepel cayennepeper
200 ml kokosmelk
100 ml citroensap
peper en zout

Snipper de uitjes en fruit ze ongeveer 8 minuten in de boter. Haal `ze uit de pan en bak de okra's gedurende 3 min. Doe ze bij de uitjes. Snijd de aubergine in blokjes en bak ze in dezelfde pan gedurende 5 min. Haal de aubergine uit de pan. Schil de wortel en snijd in plakjes Bak ongeveer 3 min.
Maak een kruis in de bovenkant van de tomaten, dompel ze oder in kokend water en ontvel ze. Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe ze bij de wortel. Voeg er de rest van de groenten aan toe.

Kook de rijst gaar.

Snipper de uien voor de saus en fruit ze in de boter. Hak de gember fijn en snipper de knoflook. Doe er de groenten bij en blus alles met kokosmelk. Laat alle groenten goed gaar worden en breng op smaak met citreonsap, peper en zout. Serveer met de gekookte basmatirijst.

28-06-2011

Pasta diablo met tonijn

Pasta diablo met tonijn

Ingrediënten:

100 tot 150 gram (spelt)pasta 
2 pepertjes
2 teentjes knoflook
2 koffielepels kokosolie
300 ml vega groente boullion
peper
zout
3 eetlepels citroensap
250 g rucola
300 g tonijn uit blik, in water
1 eetlepel verse peterselie

Bereiden:
Kook de pasta beetgaar in gezouten water, spoel het af en laat uitlekken.
Snijd de pepertjes in ringen en pers de knoflook. Verwarm de olie in een antiaanbakpan en stoof
de pepertjes en de knoflook 2 min. Meng er de pasta en de groente bouillon door, kruid met peper en zout, breng op smaak met citroensap en verwarm kort

Scheur de sla in hapklare stukken, meng met de tonijn en de peterselie en schep dit door de pasta.

TIP:Smaakt lekker met een tomatensalade

Snijd enkele tomaten in stukjes, meng ze met wat balsamicoazijn, zout en peper en strooi er een aantal bieslookringen over. Voor de liefhebber een beetje suiker.