13-02-2014

Boekweitpannenkoeken

Ingredienten:
60 gr boekweitmeel
60 gr amandelmeel
2 eieren
150 ml amandelmelk
1 theelepel baking soda
snufje zout

Bereiding:

Meng het boekweitmeel met de amandelmeel en een snufje zout in een kom.
Voeg er één voor één de eieren toe en meng het geheel doorelkaar.
Voeg de amandelmelk toe en klop er een egaal beslag van.
Zet een pan op een middelhoog vuur en voeg beetje olijfolie toe.
Giet met een soeplepel beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan weerzijden

TIP: 
Versier de pannenkoek eventueel met een bessencompote gemaakt van zwarte bessen en/of bramen aangelengd met stevia.


Bananenbrood


Ingrediënten:
3 rijpe bananen3 eieren100 gr amandelmeel50 gr quinoa meel2 tl bakpoeder75 gr hazelnoten30 gr kokosSnuf zout

Bereiding:Pureer de bananen glad met een staafmixer in een kom.Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.Spatel het quinoa meel, het amandelmeel, de bakpoeder en het zout door het beslag.Hak de noten en spatel deze ook door het beslag.Spatel tenslotte de kokos erdoor.Bekleed een bakvorm ±23cm met bakpapier en doe het beslag in de bakvorm.Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.Laat het bananenbrood iets afkoelen voordat je gaat proeven.Verpakt in aluminium folie kan je het ongeveer 5 dagen bewaren.

Tip: In plaats van hazelnoten kan je ook walnoten of gemengde noten toevoegen.Het is ook lekker om er 50 gram pure(85%)chocolade in stukjes extra door te mengen.

09-02-2014

Pindarotsjes


Ingrediënten:
Pure chocolade 85%
200 gram ongezouten pinda's

Bereidingswijze:

Breek de chocolade in stukjes en leg ze in een pannetje.Laat de chocolade stukjes op laag vuur zachtjes smelten.Draai het vuur uit zodra alles gesmolten is en voeg de pinda's er aan toe. Hussel alles goed door elkaar en plaatst de pan in de koelkast voor een half uurtje.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier met twee lepels kleine rotsjes van het mengsel op. Laat twee uur uitharden, je gezonde snack is nu klaar. 
Bewaar de pindarotsjes in een trommeltje of zoals ik in een weckpot in de koelkast.

02-02-2014

Volkoren pasta met champignonsaus en ruccolasalade


Ingrediënten:
400 gram Volkorenpasta
1 eetlepel olijfolie
Bakje champignons en/ of kastanjepaddestoelen
ui
courgette
bakje roomkaas
peper en zout naar smaak

voor de salade:
ruccola
kleine rode ui
2 tomaten
2 plakjes geitenkaas in stukjes
Olijfolie met basilicum
scheutje balsamico
peper en zout naar smaak.

Bereiding:
Zet genoeg water op voor de pasta
borstel de champignons schoon en snij ze in stukjes
snijdt de ui en courgette
Doe een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de uitjes even aan.
Voeg daarna de champignons en de courgette toe
Paar minuutjes roerbakken. zet vuur laag
Doe de pasta in de koken water en roer even door.
Voeg bij de champignons en de andere ingrediënten nu de roomkaas toe.
Leng aan met een beetje water
peper en zout toevoegen en van vuur halen.

Rucola wassen en droog deppen met een schone theedoek
Voeg er stukjes tomaat en ui aan toe.
scheutje olijfolie met basilicum en een scheutje balsamico
peper en zout.
Hussel met de handen alles doorelkaar
als garnering strooi je de geitenkaas er bovenop.

Serveer met een lekker glas rode wijn.

Tip: Voor de liefhebbers voeg aan de salade nog zwarte olijven toe.


12-07-2013

Aardbeien smoothie


Smoothie  aardbei Voor 2 personen

Ingrediënten:150 gram aardbeien, in schijfjes gesneden125 ml sojamelk
Muntblaadjes

Bereiding:Doe het fruit, de sojamelk in de blender, mix tot een glad mengsel en verdeel over 2 glazen. Garneer met muntblaadjes.

Mijn favoriet is:Een halve banaan (andere helft gaat zonder schil in de vriezer)beker sojamelkeven door de blender en klaar!!!

29-06-2013

Volkoren spaghetti met spinaziesaus

Volkoren spagetti  met spinaziesaus (vegetarisch recept)
voor 4 personen

Benodigdheden:
500 g volkoren spaghetti of een andere vorm van volkoren pasta
±350 g verse spinazie
200 g champignons
1 rode paprika
1 ui
eetlepel olijfolie
90 g  kruidenroomkaas
zout en peper

Voorbereiding:
Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Zodra het water kookt voeg er de spaghetti en een beetje zout aan toe en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snipper de ui fijn en snijd de paprika in reepjes/stukjes. Snij ook de champignons in kleine stukjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en paprika en voeg als laatst de champignons toe. Even roeren. Voeg daarna de verse spinazie er langzaam aan toe. Als de spinazie is geslonken lepel de kruidenroomkaas er zachtjes door. Verdeel de spinaziesaus over de spaghetti en doe er naar eigen smaak een beetje peper erover!


20-06-2013

Pizza van speltbloem met een frisse salade


Benodigdheden:

Voor de bodem:

500 gram speltbloem
1 zakje droge gist
300 gram lauw water
2 theelepels zout
2 a 3 eetlepels olijfolie

Voor op de pizza:
- blikje tomatenpuree of pakje gezeefde tomaten.
- 1 ui
- half bakje kastanje champignons
- tomaat of kersentomaatjes
- 1 paprika
- blikje tonijn in water
- olijven
- kappertjes
- 1 pakje mozerella
- kaas snippers 
- peper en zout

Voor de Salade:

- Gemengde sla of rucola
- rode ui
- tomaat
- Komkommer
- olijven
- 2 eetlepels mosterd
- olijfolie (olijfolie met basilicum)
- Balsamico

Bereiding:
Roer de bloem, gist en het zout droog door elkaar. Voeg vervolgens de olie en het warme water toe. Goed kneden. Daarna in een glazen kom met folie ong. 40 minuten laten rijzen op een warme plaats. 
Snij ondertussen de ui, de champignons, komkommer en de tomaat in stukjes.
Maak de sla schoon en dep af met een theedoek. Vul een schaal met de sla.
Voeg er de gesneden ui, tomaat en komkommer aan toe.
Meng 2 eetlepels mosterd met een 2 lepels olijfolie en een lepel water. Doe er een eetlepel Balsamico en een beetje witte wijn azijn doorheen. Zout en peper na smaak toevoegen.
Vermeng dit met de sla en andere ingrediënten. 
Laat de tonijn uitlekken in een zeefje.
Haal het deeg uit de kom en rol het op een bakplaat. Smeer de tomatenpuree/saus met de bolle kant van een lepel over de deeg. Vul de pizzabodem met de ui, de champignons, stukjes tomaat etc. Verspreidt de kappertjes, de tonijn en scheur de mozzarella in stukjes en doe deze er ook overheen. Strooi de kaas er als laatst overheen. Op smaak brengen met peper en zout.
Het deeg over de plaat/platen verdelen. de bodem wordt goed gaar op een temperatuur van 230 graden, 15 tot 20 minuten. Afhankelijk van de dikte van de topping!



17-06-2013

Minestronesoep


Ingrediënten:
300 g Courgette
1 hele ui
1 eetlepel olijfolie
300 g soepgroenten
1000 ml groente boullion
250 g witte bonen, uit blik, uitgelekt gewicht
150 g cocktailtomaatjes
naar smaak verse takjes basilicum
zout
peper

Bereiding:

Was de courgette en snij in blokjes. Snipper de ui,
Verhit de olie in een pan en bak daarin de courgette, ui en soepgroenten.
Schenk de bouillon erbij en laat met een deksel op de pan ca 8-10 minuten garen.
Spoel de bonen af en laat goed uitlekken.
Was de cocktailtomaatjes.
Was de basilicum en schud het droog.
Voeg de bonen en tomaten toe aan de minestrone en laat ca 2-3 minuten koken.
Breng met peper en zout op smaak.
Bestrooi de minestrone met de basilicum.

09-08-2012

pasta met courgette



Ingrediënten:

8 gram volkoren Linquine (of pasta naar keuze)
1/2 kopje magere platte Griekse Yoghurt
1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas
1 theelepel geraspte citroenschil
zout en peper
1 eetlepel olijfolie
3 middelgrote courgettes, in dunnen reepjes gesneden
Cheryy tomaten of druiven naar keuze...

Bereiding:

Kook de pasta
Doe de olie in een pan en smoor de courgette
voeg zout en peper toe.
Spoel de pasta en doe alles in een schaal
voeg de courgette, yoghurt, kaas en citroenschil toe
husselen en vergeet de cheryy tomaten of druiven niet..

Eet smakkelijk!

20-03-2012

Broccoli Quiche

Ingrediënten 
voor 4 personen: 

1 pak Mix voor Quiche naturel
50 gr roomboter of margarine
500 gr broccoli
1 ui

75 gr Goudse belegen komijnekaas
75 gr Maaslander mild groen geel 
110 gr gemalen oude kaas
1,5 dl melk
3 eieren
eventueel wat zout en peper

Bereiden: 
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Taartbodem mete de mix (uit pak) en boter bereiden volgens de gebruiksaanwijzing.
Deeg 10 minuten laten rusten
Broccoli wassen in roosjes verdelen en ca. 2 minuten koken.
Komijnekaas en Maaslander in kleine blokjes snijden
Taartvorm invetten en bekleden met deeg.
Ui pellen en enkele minuten in beetje boter bakken
Broccoli, ui en kaasblokjes over de taartbodem verdelen.
germalen kaas erover strooien.
Saus maken van suasmix (pak). 
Melk, eieren over de vulling schenken. 
Taart in midden van de oven in ca. 45 minuten gaar bakken.

Lekker met tomaten salade
Direct serveren.